Webbinarium: Stärk bandet mellan skola och omvärld för en hållbar framtid 

Publicerat den 18 oktober 2024.

Vill du bidra till att elever känner mer motivation och verklighetsförankring i skolarbetet? Ett effektivt verktyg är att koppla in närsamhället. Missa inte Framtidsfröns webbinarium om hur du som arbetar inom skola eller näringsliv kan stärka bandet mellan skola och omvärld för en bättre framtid. 

  • Datum: Tisdag 12 november och 10 december 
  • Tid: 15.30-16.00
  • Plats: Online via Teams
  • För vem? Pedagoger eller annan personal i grundskolan samt näringsliv intresserade av att samarbeta med skolan 

För att möta dagens och framtidens samhällsutmaningar behöver vi ta tillvara på den unga generationens kraft och idéer. Barn och ungdomar upplever ofta att de saknar tillräckligt med inflytande för att kunna påverka samhället på riktigt. Framtidsfrön, med lång erfarenhet av att inspirera grundskoleelever, arbetar för att ge barn och unga framtidstro och en meningsfull roll i sina lokalsamhällen. 

Under webbinariet delar vår kollega Viktoria med sig av goda exempel på hur samverkan mellan skola och omvärld inte bara stärker elevernas självkänsla, samarbete, problemlösning, mod och nytänk, utan även bidrar till att utveckla och förnya hela samhället. Viktoria arbetar som projektledare och har genomfört många lyckade samarbetsprojekt mellan skola och omvärld.  

Oavsett om du är lärare, skolledare eller arbetar med samhällsfrågor, kommer du att få värdefulla insikter som direkt kan omsättas i praktiken. Missa inte detta tillfälle att stärka din verksamhet och bidra till en hållbar samhällsutveckling tillsammans med Framtidsfrön!