Nytt samarbete ska stärka elevers motivation och drivkraft

Publicerat den 25 september 2024.

Starkare tillsammans! Framtidsfrön och E-kampen går ihop i ett gemensamt initiativ kallat StartFrön, ett utbildningskoncept för att främja motivation och drivkraft för elever i årskurs 7 i Värmland. Ännu finns platser kvar för att delta! 

Flera rapporter pekar på att unga upplever ökad skolstress och minskad lust att lära. Exempelvis visar Ungdomsbarometerns Generationsrapport 2024 att allt färre ungdomar känner optimism inför framtiden. Endast 9 procent anser att de har stora möjligheter att påverka i samhället.  

För att möta dessa utmaningar har Framtidsfrön och STARTcentrum Social Impact utvecklat utbildningskonceptet StartFrön. Under läsåret kommer projektet att genomföras som en pilot på skolor i Värmland, med ambitionen att skala upp initiativet framöver. 

Entreprenöriellt utbildningskoncept för elever i årskurs 7 

Genom en praktiskt inriktad workshopserie som inleds Framtidsfrön får elever i årskurs 7 bättre insikt i sina förmågor, intressen och värderingar. Därefter får de delta i STARTcentrums E-kampen, där de får chansen att prova på att starta och driva ett eget företag. Pedagogerna får också handledning och stöd för att underlätta genomförandet av aktiviteterna. Eleverna har dessutom möjlighet att tävla mot andra klasser, med chans att vinna 30 000 kr till klasskassan.  Projektet avslutas med en reflektionsworkshop med fokus på presentationsteknik ledd av Framtidsfrön och E-kampen. 

Det finns fortfarande platser kvar för klasser som vill delta i projektet. Ta chansen att engagera dina elever och bidra till att forma framtidens nyfikna och drivna ungdomar! 

Pilotprojektet finansieras av Region Värmland.