Framtidsfrön deltar under innovationsveckan! Här är våra webbinarier

Publicerat den 25 september 2024.

Vecka 40, 30 september – 4 oktober hålls Innovationsveckan, en temavecka vigd åt innovation av och för offentlig sektor. Programmet innehåller både lokala som nationella initiativ som syftar till att möta framtidens utmaningar. Framtidsfrön håller flera webbinarium under veckan om hur grundskola och innovation hänger ihop. Se hela listan här!

Framtidsfrön kommer att hålla i följande webbinarium. Mer information samt länk till anmälan för respektive webbinarium hittar du längre ner på sidan!

  • Kreativitet – en framtidsförmåga
  • Hur stärker vi bandet mellan skola och samhälle för en hållbar framtid?
  • Så ökar vi teknikintresset bland unga barn för att framtidssäkra branschen

Kreativitet – en framtidsförmåga

Genom att uppmuntra kreativitet och skapa miljöer där den kan frodas, rustar vi samhället för framtiden. I detta webbinarium förklarar vi med stöd av forskning hur hjärnan fungerar i kreativa processer och hur vi kan skapa klassrums- eller kontorsmiljöer som främjar kreativitet.

Kreativitet är en avgörande framtidsförmåga som inte bara är viktig för arbetslivet, utan också för att driva hela samhället framåt. Kreativa människor är lösningsorienterade, ser möjligheter där andra ser hinder och hittar nya, innovativa vägar. I en digital och ständigt förändrande värld krävs det kreativa samhällsmedborgare som inte bara följer utvecklingen, utan leder den.

Genom att uppmuntra kreativitet och skapa miljöer där den kan frodas, rustar vi samhället för framtiden. I de här webbinariet förklarar vi med stöd av forskning hur hjärnan fungerar i kreativa processer, och hur vi kan skapa klassrums- eller kontorsmiljöer som främjar kreativitet. Du får med dig praktiska tips och strategier för att uppmuntra kreativitet hos dig själv eller hos andra.

Vill du veta mer om hur vi kan bygga ett samhälle som främjar kreativitet och entreprenörskap? Låt dig inspireras av våra insikter och erfarenheter, och låt oss tillsammans skapa en skola där kreativiteten får blomstra.

Så ökar vi teknikintresset bland unga barn för att framtidssäkra branschen

Samhällets utmaningar kräver att intresset för naturvetenskapliga ämnen ökar. För att nå en långsiktig förändring behöver intresset stimuleras redan från ung ålder.

Framtidsfrön har lång erfarenhet av att inspirera elever runtom i Sverige. Genom våra verktyg utvecklar elever framtidskompetenser såsom idégenerering, problemlösning och social förmåga, vilket ger dem rätt förutsättningar för att ge sig ut i samhället efter sin skolgång.

I detta webbinar förklarar vi hur utbildningskonceptet Snilleblixtarna kan uppmuntra intresset för STEM-ämnen (Science, Technlogy, Engineering, Mathematics) hos unga elever. Genom inspirerande exempel och metoder för kreativt tänkande visar vi hur varje elev kan bidra till att lösa nutidens och framtidens samhällsproblem.

Webbinaret riktar sig till dig som arbetar inom skolan eller en bransch som upplever utmaningar med framtida kompetensförsörjning, eller till dig inom offentlig sektor som vill vara med och skapa framtidens problemlösare.

Hur stärker vi bandet mellan skola och samhälle för en hållbar framtid?

För att möta dagens och framtidens utmaningar inom hållbarhet och innovation behöver vi ta tillvara på den unga generationens kraft och idéer. Barn och ungdomar upplever ofta att de saknar tillräckligt med inflytande för att kunna påverka samhället på riktigt. Framtidsfrön, med lång erfarenhet av att inspirera grundskoleelever, arbetar för att ge barn och unga framtidstro och en meningsfull roll i sina lokalsamhällen.

Under webbinariet delar Framtidsfrön med sig av goda exempel på hur samverkan mellan skola och omvärld inte bara stärker elevernas självkänsla, samarbete, problemlösning, mod och nytänk, utan även bidrar till att utveckla och förnya hela samhället. Du får med dig praktiska verktyg och tips för hur olika verksamheter kan vara med i arbete att främja samarbetet mellan skolan och det omgivande samhället.

Oavsett om du är lärare, skolledare eller arbetar med samhällsfrågor, kommer du att få värdefulla insikter som direkt kan omsättas i praktiken. Missa inte detta tillfälle att stärka din verksamhet och bidra till en hållbar samhällsutveckling tillsammans med Framtidsfrön.