Webbinarium: Kreativt kaos – en framtidsförmåga

Favorit i repris! Framtidsfrön håller återigen ett webbinarium om hur vi kan jobba med kreativitet i skolmiljö.

Publicerat den 18 oktober 2024.

Genom att uppmuntra kreativitet och skapa miljöer där den kan frodas, rustar vi samhället för framtiden. I detta webbinarium förklarar vi med stöd av forskning hur hjärnan fungerar i kreativa processer och hur vi kan skapa klassrumsmiljöer som främjar kreativitet. 

  • Datum: 13 november och 11 december
  • Tid: 15.30-16.00 
  • Var: Teams-webbinarium 
  • För vem? Pedagoger eller annan personal i grundskolan 

Kreativitet är en avgörande framtidsförmåga som inte bara är viktig för arbetslivet, utan också för att driva hela samhället framåt. Kreativa människor är lösningsorienterade, ser möjligheter där andra ser hinder och hittar nya, innovativa vägar. I en digital och ständigt förändrande värld krävs det kreativa samhällsmedborgare som inte bara följer utvecklingen, utan leder den. 

Genom att uppmuntra kreativitet och skapa miljöer där den kan frodas, rustar vi samhället för framtiden. I de här webbinariet förklarar vår kollega David vi med stöd av forskning hur hjärnan fungerar i kreativa processer, och hur vi kan skapa klassrumsmiljöer som främjar kreativitet. David är utbildad beteendevetare och jobbar idag som inspiratör på Framtidsfrön.  

Du får med dig praktiska tips och strategier för att uppmuntra kreativitet i ditt arbetslag eller hos dina elever. Låt dig inspireras av våra insikter och erfarenheter, och låt oss tillsammans skapa en skola där kreativiteten får blomstra!