AI i praktiken för mellanstadiet

Publicerat den 18 oktober 2024.

Vill du veta hur AI kan förbättra undervisningen och ge stöd i klassrummet? I detta inspirerande event varvas teori och praktik för att ge dig konkreta verktyg och insikter om hur du som pedagog kan arbeta med AI, särskilt riktat mot mellanstadiet. Oavsett om du deltar på plats i Linköping eller digitalt via Teams får du möjlighet att ta del av spännande forskning och praktiska tips! 

Framtidsfrön, i samarbete med Linköpings Universitet (LiU), bjuder in till en hybridföreläsning med fokus på den praktiska tillämpningen av AI i klassrummet med start i mellanstadiet. Under dagen presenterar LiU sin senaste forskningsrapport om AI i mellanstadiet, följt av praktiska insikter från pedagogen Martin Sörensson. Du får både ta del av forskningsresultat och prova på AI-verktyg som kan integreras i din egen undervisning. Eventet riktar sig till dig som arbetar som pedagog i årskurs  4-6, skolchef, IKT-ansvarig eller specialpedagog. 

  • Datum: 8 januari 2024, kl. 09.30-14.00 
  • Plats: GoTo10 i Linköping eller online 

Nytt forskningsprojekt om AI i grundskolan 

Linda Manilla är biträdande gästprofessor vid Linköpings universitet och samhällsentreprenör och forskar kring digital kompetens och AI i skolan. Under hennes föreläsning delar hon med sig av resultat från sitt pågående forskningsprojekt som handlar om vad elever i åk 4-6 behöver kunna om AI.  

AI i undervisningen  

Martin Sörensson, bildlärare och IKT-pedagog som undervisar årskurs 4-9 på Framtidskompassen i Vellinge delar med sig av praktiska tips om hur pedagoger kan använda sig av AI i sin undervisning. Du som deltagare kommer själv att få prova på några verktyg, så ta med dig en dator till detta moment. Fokus kommer att ligga på: 

  • Formativt bedömningsstöd 
  • Anpassning efter NPF
  • Lektionsplanering

Verktyg för AI- kompetensutveckling i skolan 

Även Internetstiftelsens Kristina Alexanderson deltar i eventet. Hon är en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan och ansvarar för Internetstiftelsens skolsatsningar. Hon kommer att diskutera stöd och verktyg för AI-kompetensutveckling i skolan.