Informationsträff: Tidsresan
Tidsresan är ett inspirationsmaterial som hjälper eleverna att skapa en historisk förankring till sin vardag, att få en förståelse för sin samtid och att reflektera över hur utvecklingen kan se ut för att vi ska få en hållbar framtid.
Med utgångspunkt i ett fotografi från förr får eleverna arbeta inom önskat område (platser, yrke,teknik, mat, tradition, jämställdhet) för att se utvecklingen från då till nu. Eftersom ni själva väljer motiv finns stora möjligheter till både ämnesintegrering och till att koppla in omvärlden i skolarbetet. Kom och testa på!


När?                 Måndag 30 januari, kl. 15-17

Var?                  Värmlandsarkiv, Hööksgatan 2, Karlstad

För vem?         Lärare i åk F-9

 

Under träffen får ni en praktisk genomgång av Tidsresan samt även tips och idéer på hur man kan knyta ihop arbetet med Kultur i skolans utbud;skapa med film, fotografering, dans eller konst!

Vi kommer även kort presentera Framtidsfröns övriga inspirationsmaterial och hur vi kan vara behjälpliga i din skolas arbete för ett entreprenöriellt lärande.

 

Är du nyfiken på Framtidsfröns material, men kan inte komma på workshopen? Boka in oss för en lärarträff på din skola. Vi kommer gärna och berättar mer! Du kan också läsa mer på www.framtidsfron.se

Anmälan och frågor skickas till ida.nilsson@framtidsfron.se. Sista anmälningsdag mån 23 jan.

Varmt välkommen!